2. DÖNEM 1. ORTAK SINAV takvimi

Devam Devamsızlıkta Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Mrt

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre Sınıf geçme sisteminde dikkat edilecek hususlar

Mrt

08/09/2023 Tarihli  Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği Yayınlanmıştır.Tüm öğretmen ,öğrenci ,veli  ve paydaşlarımız bu yönetmelik hükümlerine göre hareket edeceklerdir.

Ock

Sorumluluk Sınavları 5 Şubat 2024  Pazartesi günü başlayacaktır.Sınav programı sitemizden bu sayfada  duyurulacak olup Sorumluluk sınavı  sorumlu olduğuğu dersleri gösteren çizelge ektedir

1.Dönem 2.Yazılı Takvim  Yayınladı Öğrencilerimize başarılar dileriz

Kas

2023 -2024 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı yenilenmiştir.Öğrencilerimize başarılar dilerim

2023 20240Eğitim Öğretim Yılı Sınav Takvimi aşağıdadır Başarılar dileriz

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ortak Sınavlar İle İlgili Genel Bilgilendirme

17.10.2023 04:32 7885 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Ortak Sınavlar İle İlgili Genel Bilgilendirme

Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Yönetmeliği 9 Eylül 2023 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yönetmelik'te ülke, il/ilçe ve okul genelinde ortak yazılıların yapılacağı; il/ilçe ve okul genelinde gerçekleştirilecek ortak sınavların ise il sınıf/alan zümreleri ve Ölçme Değerlendirme Merkezi Müdürlüklerince hazırlanacak konu soru dağılım tabloları çerçevesinde uygulanacağı belirtilmiştir.

Okul Zümre Öğretmenlerimizce; 11.10.2023 tarihinde yayımlanan  Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel örgün eğitim kurumlarında uygulanacak sınavlara ilişkin usul ve esasları düzenleyen "Millî Eğitim Bakanlığı Yazılı ve Uygulamalı Sınavlar Yönergesi"nde yeralan hussuslara dikkat edilerek okullarda uygunalanacak ölçme değerlendrime çalışmlarını yapmaları gerekmektedir.

Bu bağlamda il/ilçe ve okul genelinde yapılacak ortak sınavlar öncesinde il sınıf/alan zümrelerince Temel Eğitim, Din Öğretimi, Mesleki Eğitim ve Ortaöğretimdeki farklı branş ve sınıf düzeylerinde "Konu Soru Dağılım Tabloları" hazırlanmıştır.

• 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda 6. sınıf Türkçe ve Matematik derslerinin, 9. sınıf Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik derslerinin 1. dönem 2. sınavları ile 2. dönem 1. sınavları Bakanlığımız tarafından ülke genelinde ortak olarak yapılacaktır. Bu sınavların konu soru dağılım tabloları Bakanlığımız tarafından yayımlanacaktır.
  • Ayrıca Antalya İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu'nda alınan karar gereği 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı'nda Antalya ilinde  6. sınıf  Sosyal Bilgiler ve 9. sınıf  Tarih derslerinin 1. dönem 2. sınavları ile 2. dönem 1. sınavları Antalya İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde ortak olarak yapılacaktır.
  • Ülke genelinde ve il genelinde yapılacak ortak sınavlarda 2023-2024 yılına mahsus olmak üzere 20 tane çoktan seçmeli soru sorulacaktır.
  • Bu sınavların dışında okullarda yapılacak ortak sınavlarda il sınıf/alan zümrelerince oluşturulan "Konu Soru Dağılım Tabloları"ndaki senaryolardan biri tercih edilerek okul zümre öğretmenleri tarafından açık uçlu ya da açık uçlu ve kısa cevaplı sorular, cevap anahtarları hazırlanacak ve değerlendirilecektir.

Konu ile ilgili sık sorulan soruların cevaplarına ulaşmak için lütfen tıklayınız

Ülke ve İl Geneli Ortak Yapılacak Sınavlar

Dönem Sınıf Seviyesi Ders adı Yazılı Sınav Tarihi Soru Sayısı ve Çeşidi Konu Soru Dağılım Tablosu
1. DÖNEM 6. Sınıf Türkçe  2. Yazılı     26  Aralık 2023 Salı

Matematik   26  Aralık 2023 Salı  Bakanlıkça Yayınlanacak
Sosyal Bilgiler  Daha Sonra Duyurulacaktır  Konu Soru Dağılım Tablosu
 9. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı  2. Yazılı  27  Aralık 2023 Çarşamba

Matematik  27  Aralık 2023 Çarşamba  Bakanlıkça Yayınlancak
 Tarih  Daha Sonra Duyurulacaktır  Konu Soru Dağılım Tablosu
 2. DÖNEM 6. Sınıf Türkçe  1. Yazılı   Bakanlıkça Belirlenecek

Matematik Bakanlıkça Belirlenecek  Bakanlıkça Yayınlanacak
Sosyal Bilgiler   Daha Sonra Duyurulacaktır  Konu Soru Dağılım Tablosu
 9. Sınıf  Türk Dili ve Edebiyatı  1. Yazılı  Bakanlıkça Belirlenecek

Matematik  Bakanlıkça Belirlenecek  Bakanlıkça Yayınlancak
 Tarih Daha Sonra Duyurulacaktır  Konu Soru Dağılım Tablosu

Okul zümre öğretmenleri tarafından hazırlanacak olan açık uçlu ya da kısa cevaplı açık uçlu sorularda kullanılacak  "Konu Soru Dağılım Tabloları"na ulaşmak için buraya tıklayınız.

17-10-2023

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı dres proğramları ektedir. Başarı dileriz

Eyl

Kıymetli Öğrenciler Eylül Ayı sorumluk sınavı  programı ve sınava girecek öğrenci listeleri aşağıdadır .Sınava girecek öğrencilerimize başarılar dileriz