29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Coşkuyla Kutladık

Ekm

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre' nin vefatının 700.yılı hasebiyle 2021 yılı,UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır.Bu sebeple Cumhurbaşkanlığı makamının 2021/1 nolu genelgesiyle Yunus Emre'nin hem dünya beşeriyetine ortak bir değer olarak takdim edilmesi hem de ülkemize bir kez daha hatırlatılması maksadıyla 2021 yılılı "Bizim Yunus" olarak anılması,Yunus Emre' nin mirası olan Türkçe' nin öneminin vurgulanması , medeniyet dili kimliğiyle bilinçli ve doğru kullanımının sağlanması amacıyla "Dünya Dili Türkçe" adıyla yurt genelinde ve yurtdışında bir kampanya tertiplenmesine karar verilmiştir. Bu sebeple Yunus Emre yılı kutlamaları kapsamında  Okulumuz  06.10.2021  tarihinde saat 15.00 de Serik Hükumet Konağı bahçesinde  " Dünden günümüze Serik ve Serik Lisesi" Fotoğraf Sergisi açılmıştır.

Tem

Okulumuz Fizik öğretmeni Necla emekli oldu. Okul Müdürü Hüseyin PÜSELİ okulumuza yaptığınız katkılardan dolayı Necla GÖNÜL e teşekkür etti ve plaketini taktim etti .Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi ailsi olarak kendisine sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyoruz.

Tem

2020 2021 Eğitim Öğretim Yılı sona ererken öğretmenlerimiz son kez kavaltıda buluştu ve Emekli olan Necla GÖNÜL e uğurlama töreni yapıldı.Emeği geçen öğretmen ve personellerimize teşekkür ederiz

Haz

Bir yıl boyunca bir aile gibi birlikte görev yaptığımız İşkur Personellerimiz bu gün itibarıyle okulumuzdan ayrıldılar.Kendilerine yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür eder,hayatlarında sağlık, huzur  ve mutluluklar dileriz.

Haz

10 Ocak 2020 tarihinde Norveç de ırkçı saldırı sonucu hayatını kaybeden Halil KARA adına Norveç  de 38 çalışarak emekli olan dedesi Hüseyin KARA Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan çeşmenin açılışı yapıldı. Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram EKİZ, İlçe Şube Müdürlerinden Abdullah GÜVEN ve İbrahim TÜRKMEN ,Okul Müdürleri ve hayırseverin ailesi katıldı. Rahmetli  Halil KARA adına Ku'ran Kerim okunarak dua edildi. Açılışında bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram EKİZ ''Hayırseverlere teşekkür etti ve ilçemizde hayırsever vatandaşların arttığını, geçen hafta Hayırsever işadamı İbrahim Şahin tarafından Karadayı da okul temeli atıldığını ,en güzel yatırımın eğitime olan yatırım olduğunu, hayır yapma nasibinden herkesin yaralanamadığını ne mutlu ki  Hüseyin KARA amcamın okula böyle bir çeşmeyi yapmayı nasip etmiş Allah kabul etsin ''dedi .Hayırsever Hüseyin KARA da bu hayrı yapmama vesile olan başta okul Müdürü Hüseyin PÜSELİ ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim'' dedi. Okul Aile Birliği Başkanı Kuşlar Muhtarı Akif KÜÇÜK de ''Hayırsever Hüseyin KARA'ya teşekkür ederek Serik Yunus Emre Anadolu  Lisesi'nin ilçemizde disiplini ve eğitimde  lokomotif bir okul olduğunu Okul bünyesinde  E sınav Merkezinin yakın zamanda açılacağını artık Serikli Gençlerin Antalya ya sınav için gitmeyecekleri ,ayrıca okul bünyesine Serik Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yapılan Protokolle Gençlik Merkezi biriminin açıldığını bu vesile ile okulumuzun  gençlerin farklı bir aktive yapacakları bir merkez haline geldiğini''söyledi.

Nis

Doğu Akdeniz Üniversitesinin katkılarıyla  okulumuz öğrencilerine Bonus Hoca olarak bilinen ünlü eğitimci Süleyman Beledioğlu zoom üzerinden online olarak ''Çalışma verimini Arttırma yöntemleri'' konusunda  seminer düzenledi.Verimli gecen seminer de emeği gecen Doğu Akdeniz Üniversitesi temsilcisi Ahmet ÜNAL'a ,Süleyman Hocama ve başta rehber öğretmenimiz Arif Bey olmak üzere öğretmenlerimize teşekkür ederiz.